38 300 paket har skickats med Postnords Ukrainahjälp

I mars började Postnord hjälpa den ukrainska posten, Ukrposhta, att samla in och transportera nödhjälp till det ukrainska folket. Totalt har svenskarna nu skickat runt 38 300 paket med förnödenheter till Ukraina, motsvarande 54 fulla lastbilar.

Det var i mars i år som Postnord fick förfrågan från den ukrainska posten om att hjälpa till med insamling och transport av nödhjälp till det krigsdrabbade folket. Postnord tog då initiativ till en lösning där privatpersoner kan skicka gratis paket till Ukraina via en terminal i Polen, där tar den ukrainska posten över och distribuerar paketen vidare till behövande i landet. Och inför vintern ser de ett uppsving.

– Vi har sett att dubbelt så många paket lämnades in till Postnord första veckan i november jämfört med första veckan i oktober. Det är glädjande att se att svenskarna fortsätter att hjälpa den ukrainska befolkningen nu när vintern och julen börjar närma sig. Jag vill verkligen uppmuntra alla som kan att fortsatt skicka förnödenheter, kommenterar Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige.

Privatpersoner kan skicka paket med förnödenheter på upp till 20 kg och med maxstorlek som en ”vanlig flyttkartong”. Max 2 paket per inlämningstillfälle. ​