Eleikos nya Halmstadslager klart

Halmstadsföretaget Eleiko, som tillverkar och säljer styrkeutrustning, har nu byggt färdigt sitt nya logistikcenter i Halmstad. Den 18 000 kvm stora anläggningen ligger i anslutning till företagets huvudkontor i Kistinge industriområde och fördubblar den tidigare produktionsytan.

Eleiko fattade beslutet att flytta “så mycket som möjligt” av produktionen till Sverige under sommaren 2021, efter ett pandemiår av dyra fraktpriser och långa ledtider.

– Vi tillverkar styrketräningsutrustning, skivstänger, bänkar, vikter med mera.  Vi kommer inte ta in allt, men lägga betydligt mer i egen produktion framöver. Asien har varit ett problem i ett års tid nu – vissa saker är temporära som de höga fraktpriserna, men även ryckigheten och de långa ledtiderna är sådant vi vill komma åt genom att öka närheten till produktionen, sa Eleikos vd Erik Blomberg när beslutet at flytta hem produtkionen fattades.

Nu står det nya 18 000 kvm stora logistikcenter, med både produktions- och lagerytor färdigt intill deras befintliga huvudkontor i Kistinge industriområde, Halmstad. Eleiko har för ändamålet förvärvat en tomt på 30 000 kvm av Halmstads kommun, och den nya anläggningen har byggts i ett JV tillsammans med OOF Group.

– Att öka vår produktionskapacitet i Halmstad och få en mer optimerad logistik är centralt för vår fortsatta tillväxt och vårt mål om att leverera förstklassiga styrkeprodukter och tjänster. Expansionen av anläggningen är en viktig del i Eleikos utveckling och gör att vi kan möta kundernas behov bättre – nu och i framtiden. Det är dessutom glädjande att få investera på ett sätt som ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete och vision om att bygga en starkare värld, kommenterar Erik Blomberg, vd för Eleiko.

Företaget går från att ha ca 9 000 kvm för kontor, lager och produktion till 27 000 kvm. Expansionen fördubblar företagets nuvarande produktionsyta. Det nya logistikcentret en modern byggnad som är silver-certifierad av Sweden Green Building Council. Den utökade anläggningen stödjer företagets strategiska prioriteringar att kontinuerligt höja servicenivån, öka produktionskapaciteten och minska ledtiderna.