Afry förvärvar infrastrukturbolaget Suunnittelukide

Afry har förvärvat finska Suunnittelukide Oy, ett infrastrukturbolag som bland annat är experter brodesign.

Sunnittelukide Oy är ett finskt bolag som erbjuder tjänster inom projektering, konstruktion och byggplatsuppföljning. Företaget har expertis inom brodesign och avancerade konstruktionslösningar. Genom förvärvet vill Afry utöka sitt erbjudande inom infrastruktursektorn i Finland.

– Infrastruktur är ett av våra viktigaste tillväxtsegment, och med det här förvärvet kommer vi att stärka vår tekniska specialistkompetens inom brodesign och avancerade konstruktionslösningar avsevärt, kommenterar Mikko Inkala, Transportation Finland, Afry.

– Vi är glada och stolta över att bli en del av Afrys internationella expertgrupp inom infrastruktursektorn. Att vara en del av Afry gör det möjligt för våra medarbetare att bidra i intressanta infrastrukturprojekt med starkt fokus på hållbarhet. Vår 20 år långa erfarenhet av att utforma broar och avancerade konstruktioner kommer att fortsätta framöver som en del av Afry, kommenterar Jarmo Niemi, vd för Suunnittelukide Oy.

Företaget har ca 25 experter i Finland och konsolideras den 1 april 2021. De kommer under en övergångsperiod fortsätta verka under sitt eget varumärke.