Agne Bengtsson ny vd på Elmia

Agne Bengtsson är tillförordnad vd för det kommunalägda mässbolaget sedan ett halvår tillbaka, när dåvarande vd Lotta Frenssen valde att kliva av. Nu har han valts som ordinarie vd och tillträder den 1 april.

Förra sommaren valde Lotta Frenssen att lämna uppdraget som vd för Elmia efter fem år på posten, varav de sista präglades av pandemin. Agne Bengtsson trädde då in som tillförordnad vd och har nu utsetts till vd tills vidare.

– Jag är glad och hedrad över att få företräda Elmia AB med all sin historik och kvalitet. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla ett redan starkt varumärke tillsammans med alla entusiastiska medarbetare, kommenterar Agne Bengtsson, ny vd för Elmia AB.

Pandemin drabbade mässbranschen hårt. Elmia tvingades minska personalstyrkan då många event och mässor stoppades av restriktioner. Men nu har verksamheten börjat komma igång igen och bolagets nya vd ser fram emot ett intensivt 2022 med bland annat Elmia Automation i maj och Elmia Lastbil i augusti.

– Det är stora utmaningar som ligger framför oss naturligtvis. Vi fortsätter rekrytera och stärka organisationen i rätt tempo. Det kommer bli ett intensivt arbete, men samtidigt ser alla på Elmia väldigt mycket fram emot det här året, kommenterar Agne Bengtsson.

Agne tog över för ett halvår sedan för att täcka upp vd-positionen under processen att hitta en ny vd. Men sedan han tog över har styrelsens förtroende för honom bara växt och de tror nu att han kommer bidra med stabilitet och långsiktighet.

– Vi har haft en rekryteringsprocess med flera kandidater. Styrelsen och ägaren Rådhus AB har sett en mycket positiv utveckling sedan Agne tog över och vi tycker hans kompetens och erfarenhet matchar med vd-uppdraget, kommenterar Sten-Åke Karlsson, styrelseordförande i Elmia.