Aim´n bygger robotlager i Getinge

Snabbväxande svenska sportklädesvarumärket Aim’n bygger ett 6 000 kvm stort, nytt lager i Getinge som automatiseras med Autostore från Element. “Satsningen gör att behovet av en ny lokal förskjuts många år framåt och vi kan bredda sortimentet rejält” säger Aim´ns vd Robin Mostacero.

Aim´n grundades 2014 i Halmstad av Tekla Acs och Helen Van, och designar multifunktionella träningskäder för kvinnor med lång hållbarhet. Kläderna designas i Sverige och designteamet består enbart av kvinnor. Bolaget växer så det knakar och expanderar snabbt internationellt, med försäljning i äver 160 länder och kontor i Sverige, Nya Zeeland och Kina. Förra sommaren värderades bolaget till över en miljard SEK.

Aim´ns grundare Helen Van och Tekla Acs. Foto Aim´n

Skaffar automatiserat lager

Företaget gör nu sin största satsning någonsin och bygger ett nytt huvudkontor med tillhörande lager i Getinge utanför Halmstad, för att kunna fortsätta skala upp verksamheten. Det 6 000 kvm stora lagret får tio meters takhöjd och utrustas med solceller. Aim´n har också valt att automatisera med en Autostore-lösning från Element Logic, med 23 000 bins, 6 portar och 22 robotar. Det nya lagret blir fem gånger så stort som det gamla, och ska serva alla Aim´ns kunder världen över, förutom i Oceanien.
– Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och våra befintliga lager i Sverige är sprängfyllda. När vi nu vill fortsätta med inhouselogistik, vilket ger oss kontroll och insights, så letade vi mark och var galna nog att bygga ett eget lager, berättar Aimn´s vd Robin Mostacero.

Samtidigt tittade man på att automatisera för att höja lagerkapaciteten.

– Satsningen på automation gör att vår möjliga tillväxt i de nya lokalerna ökar och behovet av en ny lokal förskjuts många år framåt. Nu kan vi även bredda sortimentet rejält och ge våra medarbetare en bättre arbetsmiljö, kommenterar Robin Mostacero.
Anläggningen beräknas gå live under hösten 2022.