Almroths rustade inför jul med ny paketsortering

Lagom till Black Friday och julhandeln är Norrköpingsbaserade TPL-aktören Almroths igång med sin nya paketsorteringslösning från E-motions.

Carl Svensson. Foto Almroths.

Dagens Logistik har tidigare skrivit om att TPL-aktören Almroths köpt en paketsorteringslösning av E-motions till sitt e-handelslager i Norrköping, och nu är lösningen på plats, lagom till Black friday och julhandeln. Anläggningen kommer initialt ha en kapacitet på 3 000 sorterade paket i timmen, men kan enkelt skalas upp till 20 000 paket i timmen.

– Den kortsiktiga fördelen är självklart att vi får en mycket högre kapacitet vid ordertoppar som t ex kommande Black Friday och julhandeln, kommenterar Almroths vd Carl Svensson.

– Men på lång sikt så får våra kunder en större säkerhet i leveranser, exaktare fraktkostnader, och minskade returer, fortsätter Carl.

Packade ordrar läggs på ett rullband och transporteras in i hjärnan av roboten: DWS-huset (Dimension, Weight, Scanning). DWS huset väger, mäter och scannar etiketten på varje paket. Därefter följer en modulär bana där paketen sorteras till rätt transportbur och destination.

Nils Brunke Foto Hilda Hultén

– Anläggningens programvara är adaptiv och har IoT-stöd. Det gör att den enkelt kan integreras med kundernas befintliga affärssystem. På så sätt kan paketens sortering ändras direkt på en skärm vid DWS-huset eller via kundens affärssystem. Anläggningen går också att styra och övervaka på distans, kommenterar E-motions vd Nils Brunke.

– Skulle det finnas några tvivel om att paketet är felpackat, eller att någon information saknas så sorterar vi inte ut paketet. Då går den rakt ut på en sorteringspunkt som är utsedd för eventuella fel, alternativt tillbaka på en returbana för hantering på nytt avslutar Nils.