Anna Fredriksson till Kubicoms styrelse

Systemaktören Kubicom har värvat ett toppnamn till styrelsen; Anna Fredriksson, professor i bygglogistik vid Linköpings universitet. “För mig känns det jättebra att få en ännu närmare anknytning till branschen och utnyttja mina kunskaper till att driva utvecklingen framåt”, kommenterar hon.

Anna Fredriksson är professor vid avdelningen för Kommunikations- och transportsystem vid Institutionen för Teknik och Naturvetenskap på Linköpings universitet. Hon är del av institutionens Bygglogistikgrupp, där hon leder forskningsområdet Stadsutveckling och logistik. Hon fick sin professur i bygglogistik under 2023, och hennes forskargrupp tilldelades nyligen 10 miljoner SEK i en privat donation, för forskning om stadsutveckling, byggande och logistik.

Anna-Fredriksson. Foto Thor Balkhed, LiU.

– För mig känns det jättebra att få en ännu närmare anknytning till branschen och utnyttja mina kunskaper till att driva utvecklingen framåt. Jag har kommit i kontakt med Kubicom ett flertal tillfällen och tilltalas av deras vilja att i förlängningen bidra till en positiv samhällsutveckling. Att man i koncernen dessutom har en vana att arbeta tätt tillsammans med akademi och forskning är självklart ett stort plus, kommenterar Anna Fredriksson.

Kubicom ingår i den Blekinge-baserade Cimon-koncernen, och utvecklar mjukvara för att hantera entreprenad- och infrastrukturprojekt.

– Vi har i Kubicom en driven ledning och kunnig styrelse som nu ytterligare förstärks med Anna Fredriksson. Vi har i vår kultur och DNA alltid främjat ett nära samarbete med ledande akademier och forskning. För det är i skärningspunkten mellan akademi och näringsliv riktigt stora saker händer, så därför känns det jättebra att välkomna Anna in i Kubicoms styrelse, kommenterar Peter Mattisson, koncernchef i Cimon och styrelseordförande i Kubicom.

Kubicoms plattform gör det möjligt att skicka och ta emot order- och miljödata digitalt, och automatisera processer kring dokumentation och datafångst. Bolagets molntjänst växer snabbt både i Sverige och Norden, med kunder som NCC, Svevia, Stockholms stad, JH transport och S.Blomquist Entreprenad.

– Som vd i Kubicom är det en styrka att ha en så kunnig och erfaren styrelse där nu även Anna Fredriksson kommer in. Tillsammans med ledningen sätter styrelsen kurs mot framtiden och där vårt uttalade mål är att bli ett av de ledande bolagen i Europa på vårt område, kommenterar Kubicoms vd Atle Andersen.