Anna Pärsdotter ny logistikchef på Lidl

Lidl Sverige internrekryterar Anna Pärsdotter till ny logistikchef, och hon kommer sikta på att ytterligare höja ribban för Lidls hållbarhetsarbete inom logistiken.

Anna Pärsdotter började på Lidls logistikavdelning som trainee på våren 2017 och har de senaste åren haft en rad olika chefspositioner på företaget. Nu axlar hon rollen som logistikchef för Lidl Sverige och ska arbeta för att fortsätta utveckla logistiknätet.

– Det kommer att krävas hårt arbete på flera fronter inom logistikkedjan för att bland annat öka den redan höga fyllnadsgraden i transporterna på 94 procent. Här kommer bland annat vårt fokus på elektrifiering av flottan att intensifieras, kommenterar Anna Pärsdotter, ny logistikchef på Lidl Sverige.

I dagsläget rullar en elektrifierad lastbil, utvecklad tillsammans med techbolaget Einride, 324 km per dag och levererar till fem butiker i Stockholmsregionen. Med de elektrifierade transporterna i kombination med nya lösningar för samarbete, planering och digitalisering räknar Anna Pärsdotter med att kunna minska både kostnader och miljöpåverkan.