Anne-Lie Lind ny vd på Tamro

Anne-Lie Lind, tidigare logistikchef på bolaget, är ny vd hos läkemedelslogistikern Tamro. Hon har stor erfarenhet av ledarskap, försäljning, logistik och Lean och har haft utvecklande roller som ledare i många företag och styrelser.

Anne-Lie Lind har bland annat bakgrund som director på SKF, vd på Tetrapak, konsult på Volvo Logistics men också från andra ledande befattningar inom transportbranschen.

Tamro ingår i den familjeägda, europeiska koncernen Phoenix Group, en koncern som startade 1994 med målsättningen att läkemedel ska nå fram till rätt plats vid rätt tid i 27 olika länder. Företaget har totalt över 37 000 anställda och 163 distributionscenter över hela världen. Nyligen presenterades satsningen på ytterligare ett centrallager i Sverige, på 19 000 kvm i Eskilstuna.

– Vi arbetar enligt lean-principen och jag och min ledningsgrupp har alla förmågan att se möjligheterna för ständiga förbättringar och utvecklingspotentialer. Formeln för framgång är, enligt min uppfattning, engagerade medarbetare i hela företaget, säger Anne-Lie Lind i ett pressmeddelande.

Tamro jobbar enligt DTP, Direct-to-Pharmacy, vilket innebär att läkemedelsbolagen ger Tamro uppdraget att lagerhålla och transportera alla sina läkemedel till apoteken, vilket ger ett sammanhållet flöde som ökar kvalitén, säkerheten och effektiviteten – samtidigt som det leder till minskade kostnader. I och med det är Tamro alltså inte en traditionell grossist, utan ett företag inom tredjepartslogistik.

– Tamros vision är att vara den bästa partnern inom läkemedelslogistik och värdeskapande tjänster. I min roll som vd kommer jag ytterligare utveckla vårt livsviktiga uppdrag, att leverera läkemedel, varje dag, kommenterar Anne-Lie Lind.