Antwerpens containerterminal köper 34 staplingskranar av finska Konecranes

DP World Antwerp Gateway har beställt 34 automatiska staplingskranar (Konecranes Gottwald ARMG) för sin containerterminal i Antwerpen i Belgien. Kranarna kommer att utöka den nuvarande parken av 20 ARMG-kranar.

DP World Antwerp Gateway vill fortsätta med sitt nuvarande driftskoncept där de använder det ASC-system som levererades av Gottwald 2006. Det nya ASC-systemet, där en park Konecranes Gottwald ARMG-kranar ingår, kommer utnyttja de senaste automationsteknikerna.

– Vi hade en del ingående diskussioner med Konecranes angående varje aspekt av vår automatiseringsexpansion vid vår terminal. Så småningom var vi övertygade om att Konecranes skulle kunna erbjuda varje dimension vi behövde, kommenterar Jef Lambregts, projektchef på DP World Antwerp Gateway.

Konecranes kranar i Antwerp Gateway
DPW Antwerp utökar sin kranpark med Konecranes

Hamnservice från Konecranes kommer också vara en del av leveransen. Det nuvarande servicenivåavtalet (SLA) kommer att utvidgas, och det kommer att omfatta mjukvaruuppdateringar.

Detta är en del av Konecranes väg mot hamnautomation, där containerterminaler förbättrar produktiviteten och säkerheten i hanterbara steg. Den första delen ska levereras under det andra kvartalet 2022, och den sista 2026. Ordern bokades i december 2020.