Apotea inleder Black Week med rekordförsäljning

Sveriges största nätapotek, Apotea, slog nytt försäljningsrekord för en enskild dag när Black Week drog igång på måndagen. På ett dygn sålde företaget för över 30 miljoner kronor.

Nätapoteket fick en flygande start på Black Week. Under måndagen tog företaget i snitt emot en order i sekunden. Den totala försäljningssiffran på 30 miljoner kronor är en ökning med 50 procent mot förra årets Black week-måndag.

– Det är första gången vi säljer för över 30 miljoner kronor på en dag, vilket är fantastiskt roligt. Jag tror att kunderna har väntat på den här veckan och förberett sig, kanske inventerat badrumsskåpet och vet vad som behöver fyllas på. Vi ser kraftiga volymökningar av storsäljare inom egenvård, men även julklappar inom hudvård och eltandborstar, kommenterar Pär Svärdson, vd för Apotea.

På företagets logistikcenter i Morgongåva jobbas det nu för fullt med att få ut beställningarna.

– Utöver vår ordinarie logistikpersonal är alla från kontoret uppe på lagret under veckan och tillsammans hjälps vi åt för att plocka och packa alla varor. Våra nya automatiseringar är igång dygnet runt och vi räknar med att skicka ut över 50 000 paket varje dag den här veckan, kommenterar Pär Svärdson.