Godsinlösen vinner pris som innovatör

I årets utdelning av priset “Årets samhällsaktör” tog returföretaget Godsinlösen hem kategorin hållbarhet för sin cirkulära affärsmodell. Ellastbilstillverkaren Einride vann kategorin innovation och startuphuben Changers Hub vann i kategorin ledarskap.

Priset “Årets samhällsaktör” delas årligen ut till organisationer eller personer som “gör insatser för allas vårt bäst”, enligt Dagens industri. Bakom priset står Gullers Grupp i samarbete med Dagens industri. I år delades tre pris ut i kategorierna hållbarhet, ledarskap och innovation.

I kategorin hållbarhet vann i år Godsinlösen, eller GIAB, som tar hand om företags e-handelsreturer och reklamationer. De tar även hand om trasiga och osålda produkter och ser till att de får nytt liv. Deras cirkulära affärsmodell är inriktad på att underlätta återbruk genom digitalisering, effektivisering och datainsamling.

Juryns nominering löd:
För att de genom sin cirkulära helhetslösning för returer och reklamationer inom e-handeln ger näringslivet förutsättningar att jobba mer klimateffektivt. GIABs lösningar inkluderar också den sociala dimensionen av hållbarhet på ett föredömligt sätt.

I kategorin innovation vann ellastbilstillverkaren Einride, som nyligen rullat ut en autonom lastbilsflotta i USA. I kategorin ledarskap vann startuphuben Changers Hub, ett innovationshus som finns i Alby, Botkyrka och på Stureplan.