Apotek Hjärtat inviger automationspilot

Nyligen invigde Ica Gruppens Apotek Hjärtat sin nya robotautomatisering på e-apotekslagret i Norrköping. Anläggningen är utrustad med 38 robotar som hämtar hyllorna till lagermedarbetarna.

Enligt en inlägg på Linkedin så invigde Apotek Hjärtat för några veckor sedan ett pilotprojekt inom automation på e-apoteket i Norrköping. Satsningen har 38 robotar i drift som hämtar hela hyllor med produkter för kundorder och påfyllning. Vid invigningen bjöds det på bubbel och bandklippning.

– Nu är vi ett steg närmare målet i vår resa att bli helt automatiserade i vår logistik. Det här är en viktig pusselbit som vi kan lägga till vår redan automatiserade outbound-process, säger logistikchef Klas Pettersson på Linkedin.

Företaget hoppas och tror att pilotprojektets robotar kommer bidra till en bättre arbetsmiljö, effektivare expediering och en bättre kundupplevelse.

Företaget flyttade e-handelslagret till de nya lokalerna i Norrköping under 2022 för att möta en kraftigt ökad efterfrågan inom e-handelsverksamheten. Lagret består av 13 600 kvm yta med en option om ytterligare 6 000 kvm.