Arvato bygger stort logistikcenter vid Hannover-mässan

Det internationella logistikbolaget Arvato Supply Chain Solutions utökar sin TPL-verksamhet vid Hannover-mässan, Tyskland, med ett nytt logistikcenter om 47 000 kvm. I det nya centret kommer de sköta all e-handelslogistik åt sina två hyresgäster.

TPL-bolaget bygger ett nytt logistikcenter om 47 000 kvm vid Hannover-mässan i Tyskland. I den nya anläggningen kommer bolaget hantera all e-handelslogistik för de två hyresgästerna, varav en tillverkar sportartiklar och en säljer skönhetsprodukter. I avtalet ingår lagerhållning, orderplock, paketering, distribution och returhantering.

Företaget har sedan 2015 ett annat logistikcenter om 60 000 kvm i drift vid Hannover-mässan. Det hanterar mestadels onlinebeställningar för företag inom mode- och livsstilsindustrin. Till den nya anläggningen räknar de med att nyanställa 300 personer, samtidigt som kompetensen från den första anläggningen ger möjligheter.

– Det stora kunnandet som finns på plats möjliggör synergier för vår nya verksamhet. Våra processer och tjänster är alltid starkt fokuserade på våra klienters slutkunder – ett tillvägagångssätt som blir allt viktigare inom e-handel, kommenterar Stefan Weidt, vice vd för Arvato Supply Chain Solutions.

Automatiseras med Autostore

Företaget arbetar med att automatisera sitt globala nätverk av logistikcenter, vilket även gäller den nya byggnaden i Hannover. Med ett Autostore-system kan de både öka produktiviteten och avlasta de anställda, då beställningar transporteras direkt till plockstationerna.

– När man hanterar e-handelsverksamhet idag möter man som tjänsteleverantör komplexa fulfillment-processer, allt mindre försändelser, höga toppvolymer och snabbare leveranstider. Detta är utmaningar som ofta inte kan bemötas utan modern automationsteknik, kommenterar Stefan Weidt.

Det har också lagts fokus på hållbarhet vid byggandet av den nya anläggningen, bland annat är fasaden ordentligt isolerad och en solcellsanläggningen med produktionskapacitet på ca 4,4 miljoner kWh installeras på taket.