Åsa Granlund årets vd

Torsdagen den 10 november korades årets vinnare av utmärkelsen Årets vd på en gala på Fotografiska i Stockholm. Priset för kategorin medelstora företag gick till Åsa Granlund, vd för det Västeråsbaserade logistikföretaget AA Logistik.

Bakom utmärkelsen Årets vd står ledarskapssajten Motivation.se. Syftet är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges chefer och genom goda exempel påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Vinnare i kategorin medelstora företag är Åsa Granlund, vd för AA Logistik som i våras började elektrifiera sina tunga transporter och bygger nytt lager på Finnslätten.

Vinnarna av utmärkelsen Årets vd 2022. Medelstora företag: Åsa Granlund, AA Logistik. Stora företag: Anna Borg, Vattenfall. Små företag: Tove Sventoft, Sibab Interior. Årets Unga VD: Madelene Törnblom, Maya Delorez.

Juryns motivering:

”Årets VD för medelstora företag är en inkluderande och prestigelös ledare som har förmågan att låta medarbetarna växa och att lyfta alla genom sitt ledarskap. Pristagaren har med sin kunskap och sitt engagemang tagit företaget framåt med stormsteg och lyckats uppnå en lönsamhet som aldrig har varit bättre.

Genom stora satsningar på hållbarhet och klimatsmarta lösningar har pristagaren sett till att företaget ligger i framkant i sin bransch. Årets VD för medelstora företag har visat att man kan uppnå goda resultat och samtidigt ta ett stort ansvar för människor, miljö och samhälle.”

Vinnare i kategorin stora företag är Vattenfalls vd Anna Borg. I kategorin små företag går utmärkelsen till Tove Sventoft, vd för Sibab Interior. Årets unga vd är Madelene Törnblom, vd för Maya Delorez.

Juryn för Årets vd består av Hélène Barnekow från Ascension, Henrik Engstam Phalén från Brightmill, Lisa Lindström från EY Doberman och Per Winblad från Motivation.se (Ordf. Jury).