Bevego anlitar Foria för transporter i Stockholm

Bevego, ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt, ventilation och teknisk isolering, väljer Foria för all sin Stockholmsdistribution. I uppdraget ingår också ett gemensamt mål om att öka andelen fossilfritt biodrivmedel.

Affären gäller all Bevegos distribution i Stockholmsområdet. Foria tillhandahåller sex fordon i turbilsdistribution vilket ger handelsföretaget snabb expediering och god tillgänglighet. Uppdraget gäller också avropade transporter samt bud och distribution från Bevegos lager i Älvsjö samt från tillverkningen av kanalsystem i Järna.

– Vi är glada över att ha tecknat avtal med Foria som för oss är en ny leverantör. Foria har ett brett utbud av tjänster och var de som kunde erbjuda det bästa upplägget utifrån våra behov och dessutom med ett ambitiöst arbete i hållbarhetsfrågor, säger Fredrik Leyon, logistikchef vid Bevego. 

Uppdraget gäller minst tre år från årsskiftet 2021/2022. I uppdraget ingår även den gemensamma målsättningen om att successivt öka andelen fossilfritt drivmedel. Idag används HVO100.