Bolloré beställer 3 miljoner liter hållbart flygbränsle

Logistikjätten Bolloré Logistics har ingått ett samarbetsavtal med United Airlines gällande köp av tre miljoner liter SAF (sustainable aviation fuel). Avtalet kan minska bolagets koldioxidutsläpp från flygfrakt med 6 500 ton under 2022.

Bränslesamarbetet inleddes den 20 juli i år och är ett steg i Bollorés arbete med att utveckla hållbara erbjudanden för att minska utsläppen från flygfrakt. Avtalet täcker samtliga bolagets flygrutter till den ordinarie kundbasen under 2022, i alla geografiska områden. Genom att använda SAF räknar bolaget med att minska sina indirekta utsläpp av växthusgaser (scope 3-utsläpp) med minst 6 500 ton koldioxid.

Företrädare från Bolloré och United Airlines tecknar avtalet om tre miljoner liter SAF. Foto Bolloré.

– På United har vi ett ambitiöst mål att minska 100 procent av våra växthusgasutsläpp till 2050, utan att förlita oss på traditionell koldioxidkompensation. Att uppnå detta mål är inte möjligt utan att arbeta med partners för att sätta hållbarhet främst i vår fraktverksamhet. Vi är tacksamma att arbeta tillsammans med Bolloré Logistics i detta åtagande, och vi ser fram emot att skapa en mer hållbar flygfraktsindustri tillsammans, kommenterar Jan Krems, vd för United Cargo.

Inköpet av SAF från United Airlines kombineras med Bollorés AIRsaf-erbjudande som lanserades i juli 2021.

Konceptet följer principen om massbalans, vilket innebär att oavsett var bränslet faktiskt används så räknas miljöförtjänsterna till köparen av SAF-driven flygfrakt.