Bring ökade under black week

Efter black week och inte minst black friday får paketombuden ta emot stora mängder paket. Brings paket till ombud ökade under black week med hela 35 procent, jämfört med förra årets rekordhöga volymer. Genom att hämta ditt paket snabbt hinner fler få sina julklappar i tid.

– Vi har precis lagt bakom oss årets mest intensiva vecka och det är väldigt stora volymer på väg till landets utlämningsställen. För att logistiken ska flyta och vardagen hos paketombuden fungera bäst möjligt är det viktigt att vi alla nu är duktiga på att hämta paketen så snabbt det bara går, kommenterar Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Många verkar ha passat på att köpa sina julklappar under den stora reaperioden. Under förra veckan ökade Bring sin paketvolym med 32,5 procent jämfört med samma period föregående år. En av de största ökningarna är paket till ombud – som ökade med hela 35 procent jämfört med samma vecka förra året. Och de kommande veckorna väntas fler julklappar.

Även om de allra flesta är snabba med att hämta sina paket, så vill Bring uppmana fler att raska på.

– Våra ombud vittnar om att det börjar bli fullt på hyllorna. I snitt hämtades paketen under Black Week efter ungefär ett dygn, men vi vet också att en hel del paket blir liggande i flera dagar. Därför vill vi nu uppmana de som kan att hämta sina paket så snart som möjligt. Många väntar kanske på fler paket, och vill hämta alla samtidigt – men vi vill gärna uppmana att hämta paketen allt eftersom de kommer till ombudet, kommenterar Matilda Adelborg.

Enligt Post- och telestyrelsen, PTS, rapport Svensk Postmarknad 2022 från april så ökade Bring sin marknadsandel med 2 procent i Sverige under 2021. Likt för andra växande paketaktörer, exempelvis Instabox, håller dock omsättningsökningen inte samma takt som volymökningen, vilket tyder på att prisdumpning blivit ett konkurrensmedel på den svenska paketmarknaden.

Av Klara Eriksson