Bubbleroom väljer Autostore för nytt Boråslager

E-modisten Bubblerooms nya lager i Borås automatiseras med en Autostore från Element Logic. Bubbleroom har tillsammans med logistikpartnern Logent skräddarsytt en lagerlösning för att öka leveranskapacitet och effektivitet.

Varje dag packas och skickas tusentals ordrar från Bubblerooms nuvarande lager i Borås. Men företaget har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt. Därför har de tecknat avtal med fastighetsbolaget CH Square om att flytta in i deras spekulationsbygge i Borås till sommaren 2022. Nu investerar företaget i en automatiserad lagerlösning från Autostore i den nya lokalen.

– Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Logent och Element spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss när vi nu tar nästa steg i vår resa, kommenterar Joel Sandberg, COO på Bubbleroom.

Element Logic levererar lagerlösningen som initialt innehåller 40 plockrobotar, 41 000 bins, 12 karusellportar samt ett conveyor- och sorteringssystem. Systemet är designat för att klara mer än 1 100 orderrader per timme och kommer skalas upp successivt för att möta kommande tillväxt.

– Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa och vi är glada att kunna erbjuda Bubbleroom ett modernt logistikcenter. På oss ställer det krav att leverera i tid och se till att igångsättningen och den löpande driften fungerar på bästa möjliga sätt, kommenterar Anders Bohlin, försäljningschef på Element Logic.

Det nya lagret börjar byggas omgående och beräknas stå klart sommaren 2022.