CH Square bygger nytt lager åt Bubbleroom i Borås

CH Square har tecknat avtal med Bubbleroom om att etablera ett nytt huvudkontor och distributionscenter i Borås. Den 20 500 kvm stora fastigheten ska stå färdig 2022. Logent kommer vara ansvarig för etablering och drift av Bubblerooms nya distributionscenter.

Det spekulationsbygge på Viared som CH Square aviserade för ett år sedan blir nu verklighet, fast med e-modisten Bubbleroom som hyresgäst. Byggnationen av den 20 500 kvm stora fastigheten påbörjas omgående för att vara redo för inflyttning till sommaren av 2022. Bubbleroom förlänger samtidigt sitt partnerskap med Logent för etablering och drift. En automationsanläggning kommer också att installeras i den nya fastigheten.

– Vi har designat en skräddarsydd och skalbar lösning som kan hantera Bubblerooms planerade tillväxt över de kommande 10 åren och som kan anpassas beroende på när tillväxten kommer, förklarar Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent, i ett mejl till Dagens Logistik.

Upphandling av automationslösningen pågår just nu, bygget kommer påbörjas omgående.

– Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Med det nya lagret kommer vi att kunna fortsätta leverera på vår omsättningstillväxt och förbättra våra ledtider till våra kunder, kommenterar Joel Sandberg, COO på Bubbleroom, i ett pressmeddelande.

Bubbleroom, som fram till 2019 ägdes av modekoncernen Consortio Fashion Group men som nu står på egna ben, flyttar från ett mindre lager på Getängsvägen i Borås som Bubbleroom tog över efter den tidigare, nedlagda koncernsystern Haléns 2018. Logent har skött lagerdriften för Bubbleroom sedan 2018.

Den nya byggnaden är på 20 500 kvm, och tomten på totalt 35 000 kvm.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete med Bubbleroom och tackar samtidigt för förtroendet att få genomföra denna etablering. Vi vet vad som behövs av fastigheten för att verksamheten ska bli effektiv för att möta slutkundens krav, kommenterar Jan Lindberg, ordförande & partner i CH Square.