H&Ms Eskilstunalager får solceller

Swede Energy bygger en solcellsanläggning på H&Ms nya nordiska centrallager i Eskilstuna, bolagets tredje uppdrag för logistikfastighetsutvecklaren Kilenkrysset, som äger fastigheten.

Swede Energy ägs av Soltech, som även håller på med installationen av Sveriges första storskaliga solcellsfasad på en logistikfastighet i Jönköping.

Uppdraget för Kilenkrysset i Eskilstuna gäller en takplacerad anläggning med en yta på drygt 1 200 kvm, som ska installeras på H&Ms centrallager i Svistsa, en fastighet som H&M hyrt sedan 2003, och som just nu byggs ut med 16 000 kvm, eftersom H&M ska samla hela sin nordiska butikslogistik i fastigheten.

Tredje anläggningen för Kilenkrysset

Per Heikman, foto Kilenkrysset

Swede Energy har tidigare byggt en solcellsanläggning åt Kilenkrysset på fastigheten Örnäs 1:9 i Upplands-Bro, för hyresgäst Ramirent och bygger ytterligare en anläggning på en fastighet i Jordbro, för blivande hyresgäst Nybergs Deli.
– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete som nu fördjupas vilket vi sätter stort värde i. Kilenkrysset är en fastighetsägare som förstår vikten av att driva sina fastigheter med hjälp av grön energi, både sett ur ett ekonomi- och miljöperspektiv, kommenterar André Nylén, regionansvarig på Swede Energy.
– Installeringen av solcellsanläggningar skapar goda förutsättningar för våra hyresgäster och ger dem chansen att växa hållbart. Vi är övertygade om att solenergi är vägen framåt för stora fastighetsägare, kommenterar Per Heikman, förvaltningschef på Kilenkrysset.