SLP köper 11 000 kvm lager i Borås

Logistikfastighetsktören Swedish Logistic Property köper ett 11 000 kvm stort lager på Viared i Borås. Lagret blir bolagets 51:a fastighetsförvärv och nu närmar man sig 500 000 kvm med stormsteg.

Fastigheten, som SLP förvärvat och tillträtt genom ett bolagsförvärven, ligger i logistikklustret Viared utanför Borås intill riksväg 40 och med ett utmärkt skyltläge.

Fastighetens uthyrningsbara yta är drygt 11 000 kvm och den är fullt uthyrd till hyresgästerna PR Home of Scandinavia, Expresspack, Oscar Jacobsson, På Pall och SpaceRenter. Den återstående hyeslängden är i genomsnitt omkring 3,5 år.

– Vi valde i mars i år att gå in i Borås och förvärvade då vår första fastighet i Viared. Det passar oss perfekt att nu komplettera fastighetsportföljen med ännu en attraktiv logistikfastighet på ett mycket bra läge. Vi fortsätter gärna att växa ytterligare i regionen framöver, kommenterar SLPs vd Peter Strand.

För en knapp vecka sedan nådde SLP en milstolpe när man köpte fastighet nummer 50 i Jönköping. Bolaget äger nu 51 logistikfastigheter i sitt bestånd med en uthyrningsbar yta på 490 000 kvm.