SLP köper logistikanläggning i Jönköping

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property köper en nybyggd logistikanläggning genom en “sale-and-lease back”-affär i logistikområdet Stigamo, fullt utyhyrd till åkeriet Danx. Fastigheten som är 4 532 kvm stor innehåller även byggrätter för vidare utveckling.

Fastigheten omfattar 4 532 kvm yta och är i dagsläget fullt uthyrd till Danx AB med ett sjuårigt hyresavtal. Danx arbetar bedriver “in night”-logistik i Norden samt Baltikum och deras kärnverksamhet består av distribution av reservdelar. Bolaget köpte nyligen åkeriet UT Transport i Norr för att öka kapaciteten i norra Sverige.

– Vi är glada över att ha hittat en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare som förstår vår affär och som ger oss möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med SLP, kommenterar Ulrik Find, vd för Danx AB.

Säljare är ett koncernbolag till hyresgästen. Fastigheten innehåller dessutom byggrätter vilket ger bolaget möjlighet att vidareutveckla fastigheten.

– Jönköping är ett av Sveriges mest intressanta logistiknav och är geografiskt prioriterat för oss på SLP. Vi har redan en tydlig närvaro i regionen som vi nu stärker genom ytterligare en “sale-and-lease back”-affär. Vi ser dessutom en tydlig framtida uppsida i affären genom möjligheten till kommande exploatering av de outnyttjade byggrätter som finns inom fastigheten, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.