Budbee öppnar paketterminal i Örebro

Budbee öppnar en ny automatiserad paketterminal i Örebro, på 2 400 kvm. Terminalen ägs av Blackstone-ägda Mileway, som även står för Budbees terminal i Nederländerna.

Logtechbolaget Budbee utökar nu snabbt sitt terminalnätverk. Så sent som i maj kom besked om en ny terminal i Malmö, som Castellum bygger, och nu flyttar Budbee även in i en fastighet ägd av Mileway, i Örebro. Budbee har sedan tidigare omkring 50 terminaler i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien. I dagsläget når bolaget sju av tio svenskar och leveranserna görs både hem och till paketskåp, så kallade Budbee Box.

– Att etablera oss med en terminal i Örebro är ett naturligt nästa steg för oss med tanke på stadens geografiskt strategiska plats. Terminalen kommer att bidra till att fler kan få smidiga, precisa och gröna leveranser samtidigt som vi skapar många nya arbetstillfällen, säger Budbees vd Fredrik Hamilton i ett pressmeddelande.

För tillfället är sex personer anställda på den 2 400 kvm stora terminalen och fler tillkommer under hösten. Etableringen kommer totalt att leda till 125–150 nya arbetstillfällen i Örebro, enligt pressmeddelandet.

Från start kommer terminalen att hantera 4 000 paket om dagen, för att sedan öka markant i kapacitet i augusti, då en sorteringsmaskin installeras. Sorteringsmaskinen har en maximal kapacitet att hantera 7 000 paket i timmen, eller drygt 150 000 paket per dygn.

Terminalen hyrs på ett långtidskontrakt av Mileway, Blackstones europeiska bolag med fokus på last mile-logistik. Avtalet är det andra som tecknats mellan bolagen, Budbee hyr sedan tidigare en fastighet i Nederländerna av Mileway.

Tomas Beck, Nordenansvarig på Mileway

– Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med  Budbee som är ett spännande, snabbväxande företag. Vår paneuropeiska närvaro gör Mileway idealiskt för att stödja deras framtida tillväxt. Avtalet illustrerar det fortsatta genomförandet av vår expansionsstrategi både i Norden och i hela Europa och kompletterar  Mileways befintliga  närvaro i Sverige, kommenterar Tomas Beck, Nordenansvarig på Mileway.

Mileway har snabbt ökat sin portfölj av last mile-fastigheter över hela Europa sedan fonden lanserades i september 2019 och har nu 1 600 fastigheter på tio marknader i Europa. I Norden äger och förvaltar bolaget nu över 170 fastigheter på totalt 1,8 miljoner kvm.