Mathem och Kronans Apotek lanserar gemensam tjänst

Samarbetet mellan e-handlaren Mathem och Kronans Apotek har mynnat ut i en helt ny tjänst där apotekskedjan är fullt integrerad i Mathem. Nu kan kunder hantera inköp av mat, apoteksvaror samt receptbelagda mediciner och få hem allt i samma leverans.

I december 2020 gick företagen ut med att de tecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Nu har samarbetet förverkligats med en helt ny tjänst där Kronans Apotek är helt integrerat i Mathem. I praktiken innebär det att kunden kan handla alla sina mat- och apoteksvaror på samma plattform. De behöver inte heller gå till kassan två gånger.

– Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna addera Kronans Apoteks sortiment och tjänster till Mathems utbud. Att kunna erbjuda apoteksvaror och receptbelagd medicin i tillägg till vårt tidigare sortiment med bland annat mat och Clas Ohlson är en väldigt bra service för våra kunder. Det både befäster vår roll som samhällsviktig tjänst samt förstärker det faktum att Mathem är en “one-stop-shop” med hemleverans vilket ger människor mer tid och frihet att leva mer, kommenterar Johan Lagercrantz, vd för Mathem.

– Vårt samarbete med Mathem innebär att vi som apoteksaktör breddar oss och möter kunden i olika kanaler, vilket kommer att skapa ännu bättre förståelse och förutsättningar för att utveckla vårt erbjudande ytterligare både vad gäller vad vi erbjuder, på vilket sätt och i vilka interaktionspunkter – allt på ett sätt som passar kunden. Vi tror att detta bara är början till ett modernt och relevant erbjudande, kommenterar Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

Enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Mathem, har var fjärde svensk börjat handla apoteksvaror på nätet på grund av coronapandemin. Undersökningen visar också att nästan varannan svensk (46 procent) avser att fortsätta med det beteendet efter pandemin.