Budbee öppnar terminal i Helsingborg

Budbee investerar i ytterligare en paketterminal, denna gång i Helsingborg, med en yta på 837 kvm. Terminalen kommer innebära ett tillskott på 50–100 arbetstillfällen i Helsingborg, enligt Budbee.

Last mile-aktören Budbee, med nätverk av hemleveranser och boxar i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien, öppnar en ny terminal i Helsingborg. Terminalen står klar i september och ligger i Indelo Fastigheters
lokaler på Andesitgatan 7.

– Helsingborg ligger strategiskt rätt, nära den danska gränsen och i en tätbefolkad del av Sverige. Utöver att fler får tillgång till enklare e-handelsupplevelser i och med den här satsningen, så skapar vi också nya arbetstillfällen åt många helsingborgare, kommenterar Fredrik Hamilton, vd, Budbee.

Terminalen kommer att ha kapacitet att hantera 150 000 paket om dagen.

– Med Sveriges näst största containerhamn, E4 och E6 som korsas här samt stadens strategiska läge i Öresundsregionen är Helsingborg en unik transport- och logistikknutpunkt. Jag välkomnar att Budbees etablering som skapar välbehövliga arbetstillfällen, förbättrar servicen till helsingborgarna och är ytterligare ett kvitto på Helsingborgs attraktivitet som logistikläge, kommenterar Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande.