Budbee tar in en halv miljard i kapital

Logtechbolaget Budbee tar in 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF, som blir en av de tre största aktieägarna i Budbee.

Hemleveransaktören Budbee tar in 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF. AMF, ett av Sveriges ledande pensionsbolag investerar 240 miljoner kronor och blir därmed en av de tre största aktieägarna i Budbee.

– AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag och vi är väldigt glada att välkomna dem ombord som en långsiktig ägare som står bakom vår ambition att expandera och förbättra e-handeln för många miljoner fler européer, kommenterar Fredrik Hamilton, grundare och vd på Budbee.

Tillsammans med AMF deltog även Budbees befintliga investerare Stena Sessan, Kinnevik och H&M CO:LAB i investeringsrundan. Totalt har Budbee sedan starten rest 925 miljoner kronor.

– Budbee är ett mycket intressant svenskt bolag med konkurrenskraftiga smarta lösningar inom en bransch med hög strukturell tillväxt. Deras hållbarhetsambition, med målet att samtliga transporter ska vara fossilfria 2022, bidrar till bolagets attraktionskraft och framtidsutsikter. Vi ser fram emot att vara en långsiktig och aktiv ägare i Budbee under deras
fortsatta tillväxtresa, kommenterar Anders Oscarsson, aktiechef och ägaransvarig AMF.

Internationell expansion nästa steg

Det Stockholmsbaserade bolaget har vuxit kraftigt sedan starten år 2015.
Budbee utför miljontals leveranser varje månad, med en ökning med över 200 procent från föregående år.

Bolaget kommer att använda investeringen till internationell expansion samt fortsatt investering i teknologi och processer som kommer att stärka hållbarheten och kundupplevelsen av dess tjänster ytterligare. Man är i dagsläget verksamma i Sverige, Nederländerna, Danmark och Finland, och nästan samtliga av företagets leveranser genomförs idag fossilfritt. Bolaget sköter leveranser från stora varumärken som ASOS, Zalando och H&M, men även från mindre e-handlare.

– Sista milen-leveranser är nyckeln till kundnöjdhet inom e-handel. Fredrik
och hans team har byggt upp Budbee till det givna valet för en friktionsfri sista milen-leveransupplevelse på sina marknader. Vi är glada att samarbeta med AMF, som även är en av investerarna i MatHem, i den här finansieringsrundan som möjliggör Budbees fortsatt framgångsrika expansion på nya och befintliga marknader, samt vidareutvecklingen av
Budbee Boxes, kommenterar Georgi Ganev, vd, Kinnevik.