Budbee tillsätter hållbarhetschef

Budbee växlar upp ambitionsnivån inom hållbarhet och rekryterar Amanda Degerkvist till den nyinrättade rollen som hållbarhetschef. Amanda kommer närmast från SAS.

Svenskgrundade Budbee fokuserar på hållbara smidiga leveranser och har verksamhet i Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland och Belgien. Det ökade fokuset på hållbarhet gör att Budbee nu rekryterar Amanda Degerkvist till den nyinrättade rollen som global hållbarhetschef. Amanda Degerkvist kommer senast från rollen som Development Manager for Sustainability hos SAS. Amanda Degerkvist har en MSc i ekonomi från Lunds universitet och sitter i styrelsen för Young Sustainability Professionals, ett nätverk som samlar unga personer verksamma inom hållbarhet.

– När möjligheten att börja på Budbee dök upp var det för attraktivt att säga nej till. Jag är imponerad av den omfattande expansions- och hållbarhetsresa som Budbee gjort, och ser fram emot att driva hållbarhetsarbetet på flera fronter och marknader, kommenterar Amanda Degerkvist sin nya roll i ett pressmeddelande.

Amanda Degerkvist tillträder sin tjänst den 10 januari och rapporterar till Ann Sonne, Budbees kommunikationschef. Amanda Degerkvist kommer i sin nya roll att vidareutveckla Budbees arbete inom såväl miljömässiga- som sociala frågor, arbeta med rapportering till handlare och allmänheten samt proaktivt driva hållbara initiativ.

– Hållbarhet har sedan start varit en viktigt fråga för oss och vi vill göra ännu mer – därför inrättar vi den här rollen. Vi behöver en person som dedikerat kan driva arbetet och som besitter förståelse för de möjligheter och utmaningarna som är kopplade till ansvarsfullt företagande. Det har vi hittat i Amanda Degerkvist, kommenterar Ann Sonne, kommunikationschef på Budbee.