Robert Ziegler till Einride

Det svenska teknikföretaget Einride anställer Robert Ziegler till den nya rollen som Europachef. Syftet med rollen är att driva företagets expansion på viktiga marknader i Europa, när företaget satsar på att utöka den globala verksamheten under 2022.

Einride satsar stort på att utöka verksamheten även utanför Sverige. Så sent som i november lanserade de en ny produktserie i USA. Enligt Dagens Industri har de också värderats till 13 miljarder och klassas därmed som en så kallad Unicorn (bolag som är värderas till mer än 1 miljard dollar).

Rollen som “General Manager of Europe” är ny för företaget och syftar till att expandera teamet på viktiga europeiska marknader, ännu ett steg i företagets satsning på att utöka verksamheten globalt.

Robert Ziegler har över 25 års erfarenhet från transportindustrin. Den erfarenheten ska bidra till att bygga upp företagets kundbas och den övergripande expansionen i Europa. Han kommer fokusera på stora strategiska och regionala kunder, samtidigt som han kommer leda tvärfunktionella team med helhetsfokus på kunder, tillsammans med andra nyckelmedlemmar i ledarskapet.

– Under mina år i transportindustrin har jag drivits av frågan vad skulle vi kunna göra för att göra vår industri och världen den påverkar bättre. Med Einride är jag stolt över att kunna göra just det tillsammans med ett team som kommer fortsätta leverera på löften om hållbar förändring under de kommande åren, kommenterar Robert Ziegler, Europachef för Einride.

Med över ett årtionde av chefserfarenhet inom transport- och logistikbranschen kommer Ziegler närmast från rollen som Chief Transformation Officer och Tysk vd för Solutions30 Group.

– Med våra högt satta tillväxtmål för 2022 visste vi att vi behövde en dedikerad ledare med både kompetens och erfarenhet för att leda vårt europeiska team. Robert blir avgörande i att se till att vi fortsätter vara branschledande när det gäller att visa vad som verkligen är möjligt i att göra en framtid där frakt är elektrisk, digital och autonom, kommenterar Robert Falck, vd för Einride.