Bulten startar produktion i Polen

Bulten, leverantör av fästelement till fordonsindustrin, investerar i en ny produktionsanläggning i Radziechowy-Wieprz i Polen. Bygget inleds i maj och innebär en investering på 31 miljoner euro.

På grund av pandemisituationen i april 2020 avbröts investeringen, men Bultens styrelse har nu fattat beslut om att starta projektet med omedelbar verkan. Den huvudsakliga verksamheten i anläggningen kommer att vara ytbehandling.

– Jag är mycket glad för att vi äntligen startar bygget av vår nya anläggning i Polen. Med den här nya enheten kommer Bulten att ha en toppmodern ytbehandlingsprocess, både vad gäller effektivitet, kvalitet och hållbarhet, kommenterar Anders Nyström, vd och koncernchef för Bulten.

Göteborgsbaserade Bulten Group är en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin och har ca 1 600 medarbetare i sexton länder.

Den nya fabriken ligger i Radziechowy-Wieprz, nära Bultens befintliga anläggningar i Bielsko-Biala och Wilkowice. Den totala investeringen, inklusive mark, byggnad och produktionsutrustning, uppgår till cirka 31 miljoner euro, varav cirka 3,5 miljoner euro ingår för den redan köpta marken.

Bygget av den nya anläggningen inleds med en invigningsceremoni i maj 2021 och under första halvåret av 2023 förväntas produktionen starta.