DB Schenker printar returetiketter hos ombud

Logistikjätten DB Schenker utökar samarbetet med IT-leverantören Zetes i Norden. Projektet som berör samtliga DB Schenkers över 1700 ombud i Sverige omfattar en ny lösning genom vilken ombuden själva hanterar etikettering vid returhantering, i stället för att etiketter trycks upp i förväg och skickas ut till kund.

Bakgrunden till projektet utmynnade i ett behov av att skapa smidigare och mer hållbara processer vid leverans till och från ombud. Som resultat kan DB Schenker reducera utskriften av etiketter som aldrig används och som resulterar i onödigt avfall. Just miljöaspekten är en viktig fråga för DB Schenker som har siktet inställt på att minska sina utsläpp med 70 procent till 2030 och att uppnå Sveriges mål att bli klimatneutrala 2045.

– Vi är mycket glada över att DB Schenker åter har valt oss som sin pålitliga partner för att leverera, hantera och stödja sina affärsprojekt. Under 2020 har vi haft ett framgångsrikt samarbete där vi tillsammans rullade ut 4.000+ mobila handdatorer med fully managed services och nu ser vi fram emot att leverera detta storskaliga printerprojekt, kommenterar Fredrik Larsson, Head of Operations på Zetes i Norden.

– Vi bygger vidare på samarbetet med Zetes kring hårdvara och hårdvarunära tjänster. Zetes har lyckats bra med att leverera en väl fungerande helhet kring våra handdatorlösningar. Nu får de förtroende att leverera en autonom etikettskrivartjänst inom området – paketombud, kommenterar Fredrik Nordin, CIO Sweden, Denmark, Iceland på DB Schenker.