Bussgods förenklar C2C-handeln

Techbolaget Rocker och Bussgods börjar nu samarbeta kring smidiga betalningar för frakttjänster och varor, där privatpersoner som handlar direkt med varandra och fraktar med Bussgods ges tillgång till samma betallösningar som i e-handeln.

Nu ger sig techföretaget Rocker, som bland annat erbjuder betaltjänster på Blocket för privatpersoner, in i ett samarbete med Bussgods, som transporterar gods via främst reguljärbuss, kring betallösningar för Bussgods frakttjänster och även för betalning av varor som handlas direkt mellan Bussgods kunder. 

– Smidiga och trygga transaktioner ska inte bara vara förbehållna e-handeln. Även privatpersoner och små företag ska kunna handla tryggt och enkelt med varandra. Våra betallösningar förenklar den direkta handeln av begagnade varor och understödjer den cirkulära ekonomin till nytta för både konsumenter och klimat, kommenterar Hanna Neidenmark, Rockers vd. 

Tjänsten är en fullt ut integrerad lösning i Bussgods kundflöde där Rocker administrerar och hanterar betalningsflöden och kundernas medel, identifierar säljare och köpare och erbjuder tillgång till kundtjänst 24/7 via mail, telefon och chat. Köparen kan betala med Swish, kort eller genom 14 dagars kostnadsfri faktura. För belopp över 1 000 kronor har köparen möjlighet att delbetala köpet. Det innebär att privatpersoner som handlar direkt med varandra får tillgång till samma typ av betallösningar som i e-handeln.

– Samarbetet med Rocker inom betalningar kommer att stärka vår kundnöjdhet och säkra våra kunders affärer på ett tryggt sätt. Det innebär även att vi renodlar vår affärsmodell framåt och ger våra kunder ett modernt affärsgränssnitt, kommenterar Bussgods vd Niclas Strandberg.

Rockers betallösning för Bussgods bygger på ett öppet API, vilket gör det möjligt att integrera den på i stort sett vilken marknadsplats som helst där köpare och säljare av varor och tjänster möts. 

DL har tidigare skrivit om hur satsningen på integrerade fraktlösningar har gett marknadsplatsen Tradera ett rejält lyft.