Castellum köper två fastigheter i Brunna

Castellum är sedan tidigare starka i Brunna, ett av Stockholmsregionens mest attraktiva logistikområden. Nu lägger man ytterligare två fastigheter på tillsammans drygt 4000 kvm, till portföljen. Fastigheterna är fullt uthyrda till ett industriföretag.

Castellum äger drygt 180 000 kvm bebyggd och byggbar mark, fördelat på sex fastigheter. Nu lägger man till ytterligare två.

– Vi är glada över att genom förvärvet utöka vår satsning i Brunna, vars utveckling och attraktionskraft vi tror starkt på. Fastigheterna passar bra in i vår lokala portfölj i Brunna, säger Martin Bjöörn, vd på Castellum Region Stockholm-Norr.

Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren Steelex Group AB.

– Vi är stolta över att kunna presentera ännu en genomförd affär inom lättindustrisegmentet i Storstockholm. Intresset för att investera i detta segment är alltjämt stort, i synnerhet i ett så attraktivt läge som Brunna. Vi kan konstatera att direktavkastningskraven fortsätter att sjunka i enlighet med vår industrirapport från i höstas, kommenterar David Almqvist, Co-head of Transactions, Croisette Real Estate Partner.

I slutet av 2016 förvärvade Castellum ett markområde i norra Storstockholm, beläget invid E18 längs stråket Stockholm-Enköping och med närhet till E4:an, Mälarbanan och Arlanda. Sedan dess har logistikområdet Brunna vuxit snabbt med ständigt nya etableringar. Stora välrenommerade bolag som ICA, Swedish Match, Altia, Zalando och Ramirent finns redan på plats i området.

Brunna står inför en omfattande utveckling de kommande åren, där Castellum bland annat bidrar genom uppförandet av en tredje fastighet på Mätarvägen 43, med beräknad inflyttning i Q2 2022.