Castellum bygger nytt i Brunna

Castellum bygger ytterligare en lagerfastighet på drygt 17 000 kvm, på spekulation i Brunna. Brunna utsågs till Årets Last-mile-läge 2020 – för sin närhet till Stockholmsmarknaden.

– Det känns fantastiskt att vara igång med bygget av vår tredje stora fastighet i Brunna. E-handeln fortsätter att driva efterfrågan på moderna lokaler i bra lägen. Jag förväntar mig stort intresse och snabb uthyrning av detta attraktiva projekt, säger Martin Bjöörn, vd på Castellum Region Stockholm-Norr.

Växande logistikläge

Castellum förvärvade markområdet i norra Storstockholm i slutet av 2016. Brunna, invid E18 längs stråket Stockholm-Enköping och med närhet till E4:an, Mälarbanan och Arlanda har vuxit snabbt med ständigt nya etableringar. Stora välrenommerade bolag som Ica, Swedish Match, Altia, Zalando och Ramirent finns redan på plats i området där Castellum äger drygt 180 000 kvm bebyggd och byggbar mark, fördelat på sex fastigheter.

Efter två framgångsrika nybyggnationer i Brunna, varav den senaste fyllts upp med tre hyresgäster under pandemin, bygger Castellum nu en en tredje lagerbygggnad på spekulation.

Lagret blir 17 000 kvm stort, ligger på Mätarvägen 43, med beräknad inflyttning kvartal 2, 2022. Med 11 meters takhöjd, utmärkta rangerytor, lasthus och markportar är lokalerna perfekt anpassade för företag inom lager och logistik med behov av stora ytor.

– Vi pratar om äkta flexibilitet. En hyresgäst kan mycket väl ta hela ytan själv, eller så delar vi upp den på flera aktörer. Vi är som alltid öppna för att skräddarsy lokalerna efter hyresgästens unika behov och önskemål, säger Martin Bjöörn.

Affären i korthet:
Castellum bygger ny logistikfastighet i Brunna, Upplands-Bro
Investering: 154 mkr
Byggstart: mars 2021
Beräknad inflyttning: Q2 2022
Uthyrbar area: ca 17 000 kvm
Årligt hyresvärde: ca 15 mkr