Catena bygger ut Höglands lager i Nässjö

Systerbolagen Höglands Logistik och Höglands Logistik Center växer, och nu bygger Catena bygger logistikföretagens lager i Nässjö med 6000 kvm.

Vd och ägare Henrik Almström beskriver 2020 som “det bästa året någonsin”.

– Det känns ju lite konstigt att säga, men 2020 var ett fantastiskt år för oss. Det bästa året genom tiderna. Vi fick några nya uppdrag, inga stora, utan det som verkligen gjorde skillnad var vårt interna utvecklingsarbete. Vi smalnade av organisationen och effektiviserade alla delar i verksamheten, vilket ledde till ett mycket bra år, säger Henrik Almström, i ett pressmeddelande.

TPL och transport

Höglands Logistik erbjuder ett brett utbud av tjänster inom transport och tredjepartslogistik. Allt från lokal paketdistribution, budtransporter och logistikförmedling till rikstäckande inrikestransporter av parti och styckegods, och diverse spridningsupplägg. 

2016 flyttade Höglands Logistik till Gamlarps Industriområde. Catena äger tomten på 63 000 kvadratmeter och har byggt företagens befintliga anläggning på 9000 kvadratmeter.

Nu, fem år senare, har Höglands Logistik vuxit så pass mycket att de behöver ännu mer yta.

– Vi bygger ut lagret med 6000 kvadratmeter och utökar deras hårdgjorda ytor med cirka 2500 kvadratmeter. Vi har redan rest stommen och om allt går enligt plan är vi färdiga första juni, fortsätter han, kommenterar Jonas Larsson, fastighetsförvaltare för Catena.

Satsningen kommer att landa på ca 40 miljoner kronor och skapa expansionsmöjligheter för Höglands Logistik, som inte bara kommer kunna växa utan även samlokalisera sina enheter.

– Vi har ett par externa lager som vi kommer att flytta hem till Nässjö när det nya lagret står klart, säger Henrik Almström. 

Efter expansionen finns möjlighet för Catena att bygga ytterligare 8000 kvadratmeter i Gamlarps Industriområde.

– Förhoppningen är att vi jobbar vidare med Höglands Logistik och gör en utbyggnad till om några år. Det är alltid kul att hjälpa en hyresgäst i sin resa, men om de inte är i behov av mer ytor är det såklart möjligt för andra aktörer att etablera sig. Om man är intresserad är det bara att höra av sig till oss, kommenterar Jonas Larsson.