Sendify tar in 5,3 MEUR med siktet på Europa

Efter Sendifys investeringsrunda 2020 har bolagets omsättning mer än dubblerats, från 26 MSEK till 57 MSEK. Nu tar bolaget in ytterligare 5,3 MEUR för att finansiera sin europeiska expansion.

I årsskiftet 2019/2020 tog Sendify in externa investeringar på totalt 1,7 miljoner euro för att kunna växa internationellt. Ett år senare tar nu bolaget in ytterligare 5,3 miljoner euro i tillväxtkapital. Kapitalet ska användas till expansionen i Europa, med start i Tyskland, och en vidareutveckling av bolagets logistikplattform.

– Tyskland har en stark position som centrum för handel och tillverkning i Europa, med en uppsjö av små och medelstora företag. Därför är den tyska marknaden ett naturligt nästa steg för Sendify. Vi har nyligen startat upp vår verksamhet i Tyskland och på kort tid bekräftat det stora behovet av en fraktlösning för de små bolagen, även ute i Europa, kommenterar Fredrik Edeland, grundare och vd för Sendify.

Investeringen kommer från både befintliga investerare och nya tillskott som investeringsbolaget Rider Global, som tidigare investerat i Forto och Voi.

– Vi söker efter hungriga disruptiva företag med globala ambitioner. Sendify är en perfekt matchning i det avseendet och vi är väldigt imponerade av vad de har åstadkommit så här långt, kommenterar Timur Boridko, Managing Partner på Global Rider.