Sendify tar in tillväxtkapital

Det svenska logtechbolaget Sendify tar in sin första externa investering, på totalt 1,7 miljoner euro. Rundan leds av Berlinbaserade VC-bolaget Atlantic Labs, som tidigare investerat i Soundcloud, GetYourGuide, Omio och Jodel.

Sendify är en plattform genom vilken små företag kan göra schyssta deals för frakt med de fem transportgiganterna, DHL, TNT, UPS, DSV och FedEx Sedan starten 2016 och har man vuxit för att idag ha 15-talet anställda i Göteborg. Kunderbjudandet handlar om att kunna boka frakttjänster med de fem stora transportjättarna, på ett enkelt och förmånligt sätt genom ett system.
– Vi ville skapa ett Skyscanner för frakt, där våra kunder kan boka alla sina transporter på ett och samma ställe. Sedan har vi renodlat vårt erbjudande över tid och identifierat vår målgrupp: småföretag inom exempelvis tillverkning eller partihandel – traditionella företag där våra tjänster kan ge dem stor nytta, säger företagets vd Fredrik Edeland, som halkade in i transportbranschen som budbilschaufför i 20-årsåldern.

Vill växa

Nu vill man växa internationellt och har tagit in 1,7 miljoner euro i extern investering genom berlinbaserade VC-bolaget Atlantic Labs som stärks upp med ett svenskt investerarkollektiv.
– Sedan starten, 2015, har jag haft möjligheten att egenfinansiera Sendify från min tidigare resa, vilket har gjort att Sendify har kunnat växa på med en långsiktig agenda från dag ett. Nu har vi nått en punkt där vi är i en bra position för att växla upp och då ser jag att det finns värde av ytterligare tillväxtkapital , kommenterar Fredrik Edeland, vd på Sendify.

Tyskland intressant marknad

Den stora tyska marknaden, känd för att bulken av näringslivet hör hemma inom kategorin små- och medelstora familjeföretag, kan även vara intressant när Sendify nu vill växa utanför Sveriges gränser.
– Tyskland är absolut intressant, vi har inte satt något datum för en lansering internationellt, men vi jobbar på det.
Kapitalet kommer att lägga grunden för en expansion av Sendifys fraktbokningstjänst, som fram tills idag, hjälpt över 3 000 småföretagare i Sverige att frakta till och från hela världen.

Om Sendify
Sendify grundades av serieentreprenören Fredrik Edeland i slutet av 2015 och är en end-to-end-tjänst för småföretagare att beräkna pris, boka och spåra frakt. Under 2019 mer än dubblade Sendify sin omsättning, från 11 miljoner SEK till över 26,3 miljoner SEK.