Einride rekryterar Google-veteran

Jonas Hernlund blir marknadschef (CCO) på Einride. Han kommer senast kommer från rollen Nordeuropachef för Googles investerar- och startup-verksamhet och har även tidigare varit affärsutvecklingschef på PostNord.

Jonas Hernlund tillträder sin roll på Einride den 30:e mars där han kommer leda företagets affärsutvecklings- och försäljningsenhet. Han har gedingen bakgrund inom att bygga och skala upp kommersiell verksamhet i snabbväxande teknikbolag. Under Google-tiden har han varit med och byggt upp verksamheter som omsätter hundratals miljoner, och dragit igång Googles investerar- och startupverksamhet i norra Europa, med en accelerator för lovande teknikbolag och byggde relationer med riskkapitalfirmor och private equity-bolag i regionen.

Han har tidigare varit strategikonsult hos Deloitte och Accenture, affärsutvecklingschef på PostNord och varit med och utvecklat en e-handelsplattform .

– Att driva efterfrågan på hållbara transporter, utveckla vårt värdeerbjudande och generera nya affärer är extremt viktiga fokusområden för Einride. Det känns därför toppen att kunna välkomna Jonas till teamet. Han har helt rätt profil och bakgrund för att leverera på vår kommersiella agenda. Jonas är en erfaren ledare med en bakgrund inom både tech och logistik och har praktisk erfarenhet av att bygga och skala den kommersiella verksamheten i den här typen av bolag, kommenterar Robert Falck, grundare och vd för Einride. 

– Vår generations största utmaning är att lösa klimatkrisen. Einride har helt rätt förutsättningar för att sig an den utmaningen och samtidigt bygga en framgångsrik affär: rätt ambitionsnivå, ett fantastiskt team och en briljant lösning. Det känns otroligt spännande att få komma in på Einride i det här läget och få hjälpa transportintensiva företag runt om i världen att införa en kostnadseffektiv, säker och hållbar lösning för lastbilstransporter som har potentialen att minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, kommenterar Jonas Hernlund.