Catena expanderar ytterligare i Danmark och emitterar nya aktier

Catena förvärvar sex logistikfastigheter till ett fastighetsvärde om cirka 815 mkr – fem i Danmark och en i Sverige – Gina Tricots lager i Borås. Köpeskillingen kommer delvis att betalas via nyemitterade Catena-aktier.

Catena AB och det danska företaget H5 Properties A/S har tecknat ett avtal om att Catena förvärvar fem fastigheter i Danmark och en fastighet i Borås till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 815 mkr.

– Catena ser stor potential i Danmark och med detta förvärv tar vi ytterligare position på den skandinaviska logistikfastighetsmarknaden. Det handlar om en attraktiv fastighetsportfölj med stabila hyresgäster och effektiva anläggningar på bra lägen som väl matchar Catenas befintliga nät av logistikfastigheter, kommenterar Jörgen Eriksson, vd på Catena.

I Danmark förvärvas fastigheten Bavnevej 13 i Vamdrup med en uthyrningsbar yta om 26 700 kvm, fastigheten Kokbjerg 15 i Kolding med en uthyrningsbar yta om 15 300 kvm, fastigheten Kokmose 2-6 i Kolding med en uthyrningsbar yta om 10 700 kvm, fastigheten Hammerholmen 47-49 i Hvidovre med en uthyrningsbar yta om 16 500 kvm samt fastigheten Norddigesvej 3 i Risskov med en uthyrningsbar yta om 4 500 kvm.

Största hyresgästerna i de danska fastigheterna är den internationella speditören NTG Nordic Transport Group A/S och logistikföretaget H. Daugard A/S som i dessa står för 79 procent av ytan.

Den svenska fastigheten i portföljen är Borås Hevea 3 som har en uthyrningsbar yta om 19 500 kvm, där modeföretaget Gina Tricot är hyresgäst.

På fastigheterna finns även byggrätter om totalt cirka 40 000 kvm som ger möjligheter till framtida expansion. Tillträde till fastigheterna beräknas till 1 mars 2021.

Köpeskillingen ska delvis erläggas genom att Catena ställer ut en revers om 200 mkr, vilken säljaren enligt avtalet ska överlämna som betalning för nyemitterade aktier i Catena.

Totalt omfattar förvärvet en uthyrningsbar yta om cirka 93 270 kvm, ett hyresvärde om drygt 49 Mkr och en kvarvarande genomsnittlig hyresavtalstid som överstiger 10 år.