Catena fyller spekbygge i Sunnanå

Tre nya hyresgäster har tecknat kontrakt i Catenas multihyresgästlager på Logistikposition Sunnanå i Burlöv, som stod klart i fjol. Nu siktar man på nästa steg; att utveckla ytterligare 110 000 kvm mark på området.

2018 inledde Catena utvecklingen av ett 36 000 kvm stort multuhyresgästlager, förelat på två separata byggnader, i området Logistikposition Sunnanå, som ligger i Burlöv mellan Malmö och Lund. Med från start fanns Lekia och DS Smith som hyresgäster till en tredjedel av ytorna, resten byggdes på spekulation, och fastigheten stod klar 2019.

Nu har Catena fyllt multihyresgästlagret med tre nya hyresgäster; Scandinavian Cosmetics om hyr 7 300 kvm på ett åttaårigt avtal, läkemdelesföretaget Rechon Life Science som tecknat ett tioårigt avtal på 5 900 kvm och Padel Crew som signat på för 4 300 kvm i åtta år. De nya hyresgästerna beräknas vara inflyttade till första kvartalet 2021.

– Bland våra anläggningar på Logistikposition Sunnanå fyller multihyresgästlagret en viktig funktion. Scandinavian Cosmetics, Rechon Life Science och Padel Crew har skilda behov men den inbyggda flexibiliteten och anpassningsbarheten gör att vi kan skapa optimala förutsättningar för olika typer av verksamheter, kommenterar Fredrik Renå, Catenas Regionchef Malmö. 

Bygger för DHL

Totalt har Catena omkring 80 000 kvm logistikytor i Sunnanå, där hyresgäster som Chefs Culinar, Svensk Cater och DHL Supply Chain har verksamheter i de övriga fastigheterna. Dessutom pågår en byggnation av en ny flyggodsanläggning för DHL Express räkning på drygt 10 000 kvm, med inflyttning i höst.

Just nu bygger Catena en drygt 10 000 kvm stor flyggodsanläggning för DHL Express räkning på Sunnnanå. Foto Catena

Catena vill nu fortsätta utveckla Sunnanå – en detaljplaneprocess är igång för ytterligare 110 000 kvm mark, med möjlighet att bygga total 55 000 kvm logistikyta till.

Av Hilda Hultén