Cecilia Mattsson ny ekonomichef på Dagab

Cecilia Mattsson har utsetts till ny ekonomichef för Axfoodkoncernens inköps- och logistikföretag Dagab. Hon kommer närmast från rollen som Head of Group Business Control på Ica Gruppen och tillträder sin nya tjänst senast den 21 februari 2022.

– Jag är väldigt glad över att börja på Dagab och inom Axfood. Det är spännande tider i branschen och de framtidssatsningar man gör nu innebär en förändringsresa som jag verkligen ser fram emot att vara del av. Med min bakgrund från ekonomi- och strategifrågor vill jag tillsammans med mina nya kollegor bidra till fortsatt tillväxt och lönsamhet, kommenterar Cecilia Mattsson.

Cecilia Mattsson har en examen från Handelshögskolan och har haft flera ledande befattningar i stora bolag som Fortum, Electrolux och Ica där hon arbetat med strategi- och ekonomifrågor.

– Det känns väldigt bra att få välkomna Cecilia till Dagab. Hennes erfarenhet från stora internationella bolag och gedigna bredd och bakgrund inom strategi- och ekonomiområdet blir en värdefull tillgång för oss i Dagabs fortsatta utvecklingsresa, kommenterar Nicholas Pettersson, vd på Dagab.

Cecilia efterträder Mikael Karlsson som lämnar Dagab för nya utmaningar utanför bolaget.