Colliers tittar på Sidenvägen

​​Colliers släpper för tredje året i rad en rapport som ger en överblick av logistikfastighetsmarknaden i Sverige. I år är Kinas initiativ Den nya Sidenvägen i fokus, och de undersöker de nya landförbindelsernas inverkan på svensk logistikfastighetsmarknad.

 I rapporten presenteras hyresnivåer, avkastningsnivåer och prognoser för de mest attraktiva logistiklägena i Sverige. Colliers ger också sin syn på marknadens framtida utveckling där de bl.a ser att hyresnivåer på majoriteten av logistiklägena i landet ser ut att stabiliseras och prognoserna tyder på en neutral hyresutveckling. 

Anders Johansson, Colliers Foto Klara Eriksson

– Logistik är fortsatt väldigt hett. De flesta kommuner arbetar aktivt med att ta fram mark för fler logistiketableringar, då intresset varit rekordstort de senaste åren för att uppföra nya logistikbyggnader. Trenden att uppföra logistikbyggnader på spekulation ser också ut att fortsätta och blir allt vanligare, kommenterar Anders Johansson, Associate Director, Industrial & Logistics på Colliers.

Årets rapport heter “The Silk Road” och syftar på den Nya Sidenvägen, den enorma infrastruktursatsning som Kina initierat och som nu har nått långt in i Europa. I rapporten analyseras hur den Nya Sidenvägen kan komma att påverka Sverige och den svenska logistikfastighetsmarknaden.