Coronasäkert första spadtag för Mathems nya tvåvåningslager

I februari blev det klart att Mathems nya, automatiserade flervåningslager kommer att ligga i Larsboda, Stockholm. I förra veckan togs det första spadtaget, och bygget, som ska stå färdigt 2022, är nu officiellt invigt.

– Detta är en oerhört viktig milstolpe för Mathem. Vårt nya lager kommer att innebära ett enormt uppsving för hela vår verksamhet, kommenterar Johan Lagercrantz, vd för MatHem.

Det efterlängtade första spadtaget genomfördes utan inbjudna gäster, på grund av coronapandemin. Men Johan Lagercrantz, vd och Henrik Peitz, COO på Mathem, kunde ändå sätta den guldfärgade spaden i marken, som symbol för det viktiga steget.

– Vi på Logistic Contractor har byggt för flera stora e-handelsföretag och vet vad som krävs för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav. Att vi dessutom siktar på Miljöbyggnad Guld känns extra spännande, kommenterar Benn Karlberg, vd för Logistic Contractor.

Henrik Peitz, COO på MatHem och Johan Lagercrantz, vd på MatHem. Foto Nurlan Emir

Mathems nya lager kommer att vara 32 000 kvm stort, byggas i två våningar, och målet är att det ska bli miljöcertifierat som Miljöbyggnad Guld. Bland annat kommer anläggningen att drivas av solceller på taket, vilket innebär att Mathem till stor del kommer att bli självförsörjande på förnybar el. Installationen av solpaneler kommer att vara den största i Stockholm. Lagret ska även automatiseras, men med vilken typ av lösning är ännu inte klart.