Dachser öppnar ny terminal i Finland

Dachser öppnar verksamhet vid en ny logistikterminal i Kerava i Helsingforsregionen.

I september drog verksamheten igång på den nya Dachser-filialen i Finland, som utgörs av en transitterminal på 4 000 kvm och kontorslokaler på cirka 600 kvm. Dachser Finland kommer att använda den nya terminalen för att bearbeta all import och export och för att hantera distributionen inom hela Helsingforsregionen. Många finska företag är baserade i landets största stadsregion tack vare närheten till motorvägen E75, hamnen i Vuosaari och flygplatsen, som har bra transportförbindelser.

– Våra nya, rymliga lokaler med en egen transportorganisation för korta sträckor gör att vi kan leverera med Dachsers normala, höga kvalitet till våra kunder i Finland. Samtidigt är anläggningen perfekt positionerad för att ansluta landet till Dachsers effektiva europeiska nätverk för vägtransport, kommenterar Tuomas Leimio, Managing Director för European Logistics, Dachser Finland Oy.

Håller leveranserna igång

I Finland, precis som i andra länder, har coronapandemin stärkt allmänhetens intresse för logistiksektorn.

– Krisen har verkligen gett oss möjlighet att visa hur tillförlitliga våra tjänster är och att vi bidrar till att upprätthålla Finlands försörjningstrygghet, fortsätter Leimio.

– Tack vare ett nära arbete i nätverk med våra kollegor runt om i världen visste vi tidigt vilka effekter krisen skulle kunna få på leveranskedjorna. Det var till fördel för oss och våra kunder här i Finland, eftersom vi snabbt kunde anpassa oss till de nya utmaningarna och hela tiden behålla stabiliteten i vår verksamhet.

Dachser Finland Oy etablerades 2014 som ett joint venture mellan Dachser och ACE Logistics Group. Tallinbaserade ACE Logistics Group har femtio procent av aktierna i detta joint venture och är Dachsers mångåriga nätverkspartner inom väglogistik i Baltikum.

Därutöver har Dachser Air & Sea Logistics fyra anläggningar i Finland.