Dagens Logistik får ny webbredaktör

Sedan mitten av januari är Emanuel Lehtonen ny webbredaktör på Dagens Logistik. Med en bakgrund både från logistikbranschen och som journalist inom den lokala dagspressen, blir Emanuel ett välkommet tillskott för redaktionen.

Emanuel Lehtonen, 29, bor utanför Kalmar men kommer ursprungligen från Oskarshamn. Han går just nu sista terminen på Journalistik och medieproduktion vid Linnéuniversitetet i Kalmar, och kommer att jobba deltid på Dagens Logistiks vid sidan av studierna under våren. Emanuel har tidigare jobbat som lokalreporter på Barometern och praktiserat som kommunikatör Kalmar kommun. Han har dessutom flerårig bakgrund inom logistik och materialhantering, och har bl a varit Team leader vid Scania Logistics i Oskarshamn och materialhanterare på Länssjukhuset i Kalmar.

– Vi är jätteglada att vi hittat just Emanuel. Dagens Logistik har växt snabbt sedan starten för ett år sedan, vilket innebär att vi behövt förstärka vår redaktion, och personer med både logistik- och journalistikkunskaper är inget som direkt växer på träd. Emanuel är som klippt och skuren för den här rollen, säger Hilda Hultén, ansvarig utgivare.

Emanuel Lehtonen är ny webbredaktör Dagens Logistik sedan januari. Foto Hilda Hultén

Emanuel kommer främst att jobba med nyhetsbevakningen på dagenslogistik.se och med nyhetsbrevet, men även bidra med innehåll till DLs tryckta magasin.

– När jag såg den här tjänsten så tyckte jag nästan att det lät för bra för att vara sant, med tanke på min bakgrund. Logistik är ett otroligt intressant område och jag ser fram emot att lära mig ännu mer om branschen. Jag har testat att jobba som allmänreporter tidigare, men det har känts lite brett för mig, så det ska bli kul att få fokusera på ett specifikt ämne.

Han började sin tjänst den 15 januari, och kommer att bevaka alla delar av logistiken, men med specialfokus på lagerhantering och produktionslogistik.

– Med sin erfarenhet från branschen kommer Emanuel att både höja och komplettera vår kompetens. Det händer otroligt mycket inom logistikområdet just nu, Dagens Logistik har fått väldigt många nya läsare och prenumeranter under det senaste året, och det känns kul att vi nu kan öka nyhetsbevakningen ytterligare med Emanuels hjälp, säger Dagens Logistiks chefredaktör Klara Eriksson.

För nyhetstips nås Emanuel Lehtonen på emanuel.lehtonen@dagenslogistik.se