Nowaste Logistics tar över franska Agrials logistik

Det franska mejeri- och livsmedelsföretaget Agrials nordiska verksamhet ökar sin närvaro och fokuserar på tillväxt. Därför väljer Agrial att outsourca sin logistik till Nowaste Logistics AB. Verksamheten kommer att flytta in i ett av Nowastes kyllager i Helsingborg, från vilket produkterna ska expedieras och distribueras till kunder i Norden.

Agrial väljer nu att inleda ett samarbete med Nowaste som skapat en helhetslösning för lagring, expediering och distribution av produkterna till kunderna i Norden. Verksamheten flyttas till ett av Nowastes kyllager i Helsingborg som har etablerade IT-lösningar och rutiner på plats för effektiv och kvalitetssäkrad lagring och hantering av kylda livsmedel.

Syftet med samarbetet är att Agrial ska kunna fokusera på sina kunder, ökad närvaro och försäljning samtidigt som Nowaste säkerställer en logistiklösning som klarar tillväxt utan att kompromissa med produkternas höga kvalitet

– Vi ser fram emot att inleda samarbetet med Nowaste under inledningen av 2021. De har värdefull erfarenhet och kunskap inom livsmedelslogistik samt ett modernt, flexibelt och kundnära arbetssätt vilket gör att de kändes som det bästa alternativet för oss, kommenterar Henrik Dagergård, vd för Agrial Nordics AB.

Agrial är ett franskt bondeägt kooperativ som omsätter över 60 miljarder SEK globalt. Bolaget producerar råvaror och förädlar produkter inom fyra olika divisioner: Mejeri, Kött & Chark, Frukt & Grönt samt Dryck. Bolagets största varumärke i Norden är idag Soignon, Frankrikes marknadsledande getost.