Postnord relanserar PEX Bud

PostNord Bud tar tillbaka sitt gamla namn. Från och med mitten av januari relanseras varumärket PEX Bud, med ett nytt utseende och ett ordentligt uppgraderat bokningssystem. 

Efter att Posten Express, PEX, bytte namn till PostNord Bud för drygt 10 år sedan blev PostNords budverksamhet mindre synlig på marknaden. Nu har namnet PEX återtagits och budverksamheten ska stärkas. Med namnet och ny profil innebär relanseringen en igenkänning för PostNord-kunder som snabbt behöver transportera något från punkt A till punkt B.

– Det tidigare namnbytet uppfattades som att vi inte fanns kvar, men så är ju inte fallet. Vi ser en snabb utveckling inom budmarknaden och förbättringarna kommer att göra stor skillnad för våra kunder, kommenterar Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på PostNord Sverige.

Från den 13 januari 2021 kommer omprofilerade budbilar att successivt rulla ut på marknaden. Flera tjänster har också fått nya namn för att bli lätta att förstå. Det finns både standardiserade och skräddarsydda lösningar utifrån kundernas behov.

– Vi har tidigare varit väldigt manuella i vårt bokningsförfarande där man ringt eller mejlat in sina beställningar. Vi har haft en bra verksamhet och nu kompletterar vi med ett bokningssytem som passar för 2020-talet. Dagens köpare av budtjänster är i stor utsträckning digitala och sköter all sin logistik via nätet. Det är klart att vi måste ha ett nytt, modernt bokningssystem, kommenterar Peter Hesslin.