Daniel Lund ny operativ chef på OrganoClick

Svenska miljöteknikföretaget Organoclick har utsett Daniel Lund som ny Operativ chef för koncernen. Han kommer leda den operativa organisationen med ansvar för inköp, produktion och logistik. Daniel har mer än 20 års erfarenhet från produktion, kvalitetsarbete och logistik från AstraZeneca, Pfizer, Medivir och Bactiguard.

Daniel är utbildad civilingenjör inom kemiteknik från Luleå tekniska universitet. Han kommer senast från tjänsten som Operativ chef för Bactiguard, ett medicintekniskt bolag som tillverkar en antibakteriell ytbehandling för olika vårdapplikationer. Tidigare erfarenheter är bl.a. Supply Chain Director för Pfizer Strängnäs, Supply Chain Director för Medivir och mer än 14 år inom olika ledande roller inom Astra Zenecas produktion i Södertälje inom både produktionsplanering, logistik och kvalitetsarbete.

– Vi är mycket glada att välkomna Daniel till OrganoClick. Daniel har en bred erfarenhet från kemisk tillverkning inom både stora koncerner och mindre entreprenöriella bolag vilket gör honom mycket lämpad för rollen som Operativ chef hos oss. Hans erfarenhet från både produktionsledning, planering, kvalitetsarbete och logistik kommer vara mycket värdefulla vid vår fortsatta globala expansion, kommenterar Mårten Hellberg, vd på OrganoClick. 

– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Jag har ett starkt engagemang för både hållbarhet och miljö och är glad över att jag nu får använda mina erfarenheter inom produktion och kemi i en verksamhet där hållbarhet är en integrerad del av affärsidén. Jag ser fram emot att vara en del av OrganoClicks fortsatta resa med att bygga en ny svensk industri baserad på grön kemi, kommenterar Daniel Lund.