Daniel Gorosch ny vd för Colliers Sverige

Colliers har utsett Daniel Gorosch till ny vd för Colliers Sverige. Nuvarande vd Dan Törnsten står kvar som aktieägare och tillträder rollen som styrelseordförande.

– Vi har glädjen att få välkomna Daniel Gorosch som vd för Colliers Sverige. Han är en högpresterande profil inom kommersiella fastigheter och har som mål att maximera fastigheternas potential för investerare, ägare och hyresgäster på denna, för EMEA, viktiga marknad. Hans erfarenhet av att tillhandahålla exceptionella tjänster och utveckla framgångsrika verksamheter kommer, tillsammans med den starka plattform som Dan Törnsten byggt upp, att göra det möjligt för oss att påskynda tillväxten i Sverige, säger Chris McLernon, vd för Colliers EMEA, i ett pressmeddelande.

Daniel Gorosch har varit i fastighetsbranschen i mer än 25 år. Tidigare har han varit vd för JLL Sverige och kommer närmast från Harvesta Fastigheter som grundare och vd. Han sitter också som styrelsemedlem i flera stora fastighetsbolag i Sverige där han fungerar som rådgivare inom kommersiella fastigheter, bostadsfastigheter och fastighetsförvaltning. Gorosch kommer rapportera direkt till vd för Colliers EMEA

– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till Colliers och vara med i nästa fas av tillväxt på den svenska fastighetsmarknaden. Sverige är den fjärde investeringsmarknaden i EMEA sett till storleken och både de ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningarna är goda. Detta göra att vi ser stora möjligheter för våra kunder, medarbetare och vår verksamhet i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Dan och hela teamet för att nå ännu större framgångar, kommenterar Daniel Gorosch.

Nuvarande vd Dan Törnsten ska i sin nya roll som styrelseordförande fortsätta fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning.

– Jag är oerhört stolt över den starka verksamhet, de kundrelationer och det team vi har byggt upp i Sverige sedan 2010, och känner mig hedrad över att få arbeta som styrelseordförande sida vid sida med vår nya vd Daniel. Jag ser fram emot att få fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning i samband med att vi hjälper våra kunder och medarbetare att ta vara på kommande möjligheter, kommenterar Dan Törnsten