Delivery Hero återerövrar Tyskland

Svenskgrundade matleveransföretaget Delivery Hero, som äger Foodora, ska via sitt varumärke Foodpanda åter lansera sin tjänst på den tyska marknaden. Planen är att mjukstarta tjänsten under juni i Berlin för att gradvis skala upp inför en officiell lansering i augusti, enligt ett pressmeddelande.

Lanseringen kommer att ske i tyska huvudstaden Berlin innan en utrullning sker i fler städer innan årsskiftet. Delivery Hero lämnade den tyska marknaden för två år sedan då verksamheten i landet såldes till rivalen Takeaway.com för att i stället fokusera på Asien, Europa, Mellanöstern och Amerika.

Niklas Östberg, Delivery Heros vd och medgrundare, menar dock att den tyska marknaden utvecklats sämre än den egna verksamheten sedan man lämnade, vilket öppnar upp möjligheter.

– Vi kände att under de senaste två åren har tjänsterna i Tyskland inte blivit bättre – ibland till och med lite sämre, säger Östberg i en kommentar till Reuters.

Delivery Hero grundades 2011 i Berlin, bland annat av svenskan Niklas Östberg, som även grundat Onlinepizza. Delivery Hero finns idag i omkring 50 länder under ett 15-tal varumärken. I Norden går leveranstjänsten under varumärket och Foodora. Varumärket som nu lanseras i Tyskland, Foodpanda har idag verksamhet i ett tiotal länder i Europa och Asien. Fokus ligger på snabba, lokala matleveranser och så kallad quick commerce, med matleveranser på ned till sju minuter.